Koningsdag 2024 begon voor Show- & Marchingband VIOS de avond vóór Koningsdag al toen we de lampionnenoptocht muzikaal mochten begeleiden. Zoals ieder jaar liepen we over de kermis richting het centrum van Mijdrecht om daar de kinderen (en ouders) op te halen. De route is de afgelopen jaren niet veranderd, maar we mochten er wel langer over doen. Voor ons was dit natuurlijk de uitgelezen kans om extra veel te showen onderweg; hetgeen we dan ook met verve deden. Op de eindlocatie werden door de Oranjevereniging prijzen uitgereikt aan de mooist verklede kinderen en speelden wij het Wilhelmus. Het vuurwerk was vervolgens de traditiegetrouwe aftrap van Koningsdag 2024.

27 April stond in de ochtend de Oranjeparade gepland voor Show- & Marchingband VIOS. De dag begon met regen en daarom ook met lichte tegenzin bij een aantal muzikanten. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, want bij aanvang van de Oranjeparade was de regen verdwenen en liet de zon zich zelfs even zien. Eind van de ochtend kwamen we aan bij het grasveld aan de Windmolen en deelde onze tambour-maitre de prijzen uit aan de kinderen met de mooist versierde fietsen.

’s Middags hadden we even vrij, maar om 18:00 uur vertrok de bus richting Huizen waar we deel zouden nemen aan de taptoe. Er waren dit keer ook een aantal (onverwachte) supporters mee in de bus om ons toe te juichen. We waren als tweede van de vier shows aan de beurt. Gelukkig liep de show lekker en was achteraf de meerderheid van de showband tevreden. Ook onze instructeur Marcel Verschoor, die op de tribune zat en de show had opgenomen, was te spreken over het resultaat. De gezamenlijke finale was deze avond redelijk kort, omdat er maar drie korpsen aanwezig waren bij de taptoe. De gezellige afterparty in de bus was een het perfecte einde van een mooi Koningsdag van Show- & Marchingband VIOS.